София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Двойно разрастване на "синята зона" в София

Единствено район "Красно село" в центъра ще остане "зелена зона"

Двойно се увеличава обхвата на синята зона в София от 1 декември. Това е заложено в доклад на общинските съветници в София, който бе одобрен на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Разрастването е върху част от сегашната зелена и ще е с граници бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"-бул."Пенчо Славейков"-бул."Прага"-бул."Христо Ботев"- ул."Позитано"-ул."Марко Балабанов-ул."Добруджански край"-бул."Тодор Александров"-ул."Опълченска"-бул."Сливница"- бул. "Данаил Николаев"-ул."Милко Бичев". Увеличава се и работното време с 30 минути и то ще е до 20 ч., а не до 19.30, както е сега. С промяната паркоместата в по-скъпата синя зона, които сега са 5195, се увеличават със 7226, а в зелената - с още 550, в квартал "Зона Б-19". Очакваният приход от трансформацията е 6 млн.лева годишно.

Единствено в района от бул. "Пенчо Славейков" до площадите "Руски паметник", "Македония" и "Възраждане", където е т.нар. подзона 9, зелената зона остава. Затова е отговорен районният кмет на "Красно село" Росина Станиславова, посочиха вносителите на доклада - трима общински съветници от ГЕРБ-СДС. Това ще доведе до напрежение, тъй като тази подзона 9 ще остане с по-евтина такса, а ще е обградена от три страни с по-скъпата синя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!