София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ДВОЕН СТАНДАРТ: НСО няма да може да спира депутите без зелен сертификат да влизат в НС

Ще се разчита на добрата воля на народните представители да спазват това, което сами те приеха
3 мПолитика 2055 Николай Трифонов

От днес достъпът до сградите на парламента ще става само със зелен сертификат или отрицателен COVID тест, а за целта за осигурени две мобилни лаборатории са осигурени на входовете на сградите. Решението беше прието на 7 януари със 157 гласа „ЗА“.

Зеленият сертификат обхваща народните представители, служителите на институцията, журналистите и гостите на НС, НО депутатите не могат да бъдат спирани от представители на НСО при отказ да покажат сертификат или откажат да се тестват. 

„Няма да стигаме до някакви екцесии на входа на парламента. Мисля, че ще е доста неприятно към самата институция като неуважение“, каза председателят на Народното събрание Никола Минчев в ефира на "БТВ".

Въпреки приетия правилник ще се разчита на добрата воля на депутатите да спазват това, което самите те приеха. Въпреки множеството пъти, в които народни представители са говорили за равенство между тях и останалите граждани това е поредният случай, който показва, че не е съвсем така.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!