София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Доц. Кунчев: Пътят обратно към нормалния живот е имунизацията срещу коронавирус

По думите му В QR кода за ваксиниране няма никакви лични данни
48 сЗдраве 534 Ивана Иванова

Искаме на ваксинираните хора да им възвърнем нормалния живот. Пътят към това е имунизацията срещу коронавирус. У нас това ще се случи за малък процент, за 20% от хората. Това коментира държавният главен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

"В QR кода за ваксиниране няма никакви лични данни, единственото, което показва той е, че човекът е ваксиниран и сертификатът му е валиден", допълни доц. Кунчев.

"Който не е ваксиниран, но желае да влезе в конкретен обект, ще бъде тестван. Сърбия например купи изключително много тестове, за да има ежедневно тестове. Очевидно за българина няма проблем да влезе в болница и да се разболее, но не и да си бръкне в носа", коментира той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!