София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Детски празник с кауза - Изграждане на център за рехабилитация на деца и възрастни с аутизъм

Организатори са Лайънс клуб "София Диамант" и Столичната община
пропускане
17 сОбщество 501 Ивана Иванова

Изграждане на адаптирана спортна площадка за фитнес на открито в Център за социална рехабилитация и интеграция на деца и лица с нарушения от аутистичен спектър, град София.
Аутизмът е комплексно нарушение в социалната, комуникативната и поведенческата сфера, което затруднява качеството на живот, уменията за учене и цялостното функциониране на индивида в заобикалящата среда. Това беше каузата на Детски празник "Всички заЕдно", организиран от Лайънс клуб "София Диамант" и Столичната община.

Необходими са целенасочена специализирана работа, ежедневна подкрепа и сигурна среда.
Целта е преодоляването на социалната изолация и ефективната социална интеграция и по-пълноценната личностна реализация.

Изграждането на специализирани центрове и навременното включване на децата с проблеми от аутистичния спектър в специализирана форма на обучение, ще им даде шанс за преодоляване на предизвикателствата и създаване на умения за самостоятелност, с оглед по-лесното им интегриране в обществото ни. Така лицата с аутизъм могат да разгърнат своя потенциал и да пораснат като достойни самостоятелни личности, добре интегрирани в обществото.

Център за социална рехабилирация и интеграция- приоритет аутистичен е терапевтична услуга за около 60 деца, юноши и младежи с аутизъм.

Изграждането на адаптирана площадка за спорт и игра ще бъде защитено, но така желано място за спорт, забавление и свободно време, красиво и вълнуващо място за децата, юношите и порасналите вече хора с аутизъм, които ежедневно посещават Центъра.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!