София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ДБ за дипломатите: Говорим за много по-сериозни контакти на висши политици с руското разузнаване

„Намеса на Русия във вътрешната политика на България има от 80 години", подчерта Ивайло Мирчев
1 мПолитика 362 Николай Парашкевов

"От всичко, което чухме, имаме много сериозни основания да се притесняваме, че руската шпионска мрежа е достигнала до върховете на държавата", това каза пред NOVA депутатът от „Демократична България” Ивайло Мирчев.

„Намеса на Русия във вътрешната политика на България има от 80 години. Говоря за притеснителни контакти. Като народни представители бяхме втрещен от това, което чухме. Не става дума за готвача и градинаря. Говорим за много по-сериозни контакти на висши политици с руското разузнаване”, добави той.

Мирчев беше категоричен, че на председателския съвет са получили изключително притеснителна информация по отношение на руското влияние в България:

„Ако си спомняте, само в рамките на няколко месеца ние имахме няколко взрива в оръжейни заводи. Нямаме никакви съмнения, че там става дума за намеса на Русия”, добави той.

Мирчев смята, че премиерът, който бъде предложен от ПП, трябва да е поне частично политическа фигура.

Относно състава на правителството обаче е на мнение, че е по-добре да няма ярки политически фигури.

„По-добре е съставът на Министерски съвет да бъде с повече експертни хора, отколкото политически. С оглед на това да опитаме да поставим десет цели, които да бъдат изпълнени до местните избори. Не съм оптимист, че кабинетът може да издържи след това”, заяви той.

Той каза, че България няма нужда от нови избори:

„Един вот сега ще доведе 50 народни представители на „Възраждане” и един Янев, който ще има поне 15 депутати. Това ще бъде много по-труден парламент от този в момента”, отбеляза той, като прогнозира нова спирала от избори.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!