София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Даниел Лорер: Диалог ще се води, но с цивилизовани средства, а не със записване на срещи

"Правителството няма да приеме извиване на ръце", категоричен беше Министърът на иновациите
14 сПолитика 252 Николай Парашкевов

"Искаме да поддържаме социалния диалог с всички браншови организации. Случващото се в транспортния бранш има две страни. Първо ние трябва да постигнем разбирателство, за да се движи икономиката. От друга страна българското правителство не може да приеме извиване на ръце. Когато някой казва "оставка" и иска преференциални условия без да се съобрази със ситуацията - това правителството не може да го възприеме", това заяви Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер пред bTV.

"Това, което ние чуваме е "оставка". Диалог ще се води, но с цивилизовани средства, а не със записване на срещи", категоричен беше той.

"На мен ми се струва, че когато някой поиска преференциални ТОЛ такси, това е извиване на ръце. Мисля, че сме направили най-доборото, за да могат превозвачите си да покажат исканията си, но не и да смущават българските градове", продължи Лорер.

"Някои от тях избраха този подход, но други са готови да продължат с преговорите", подчерта Министърът на иновациите и растежа.

По думите му ресорните министерства трябва да намерят начина за диалог с превозвачите.

"Има много сериозна инфлация, движена основно от цената на енергоносителите. Правителството трябва да се погрижи за българската икономика и българските граждани. Антиинфлационния пакет се води от Министерството на финансите", добави Лорер.

И уточни, че антиинфлациония пакет е на стойност между 1 и 2 мрлд. лв.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!