София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Чорбанов: Представителите на МС отказаха заседанието на комисията за мерките да е публично

Експертите в работната група за зелените сертификати приключиха заседанието си с разногласния
17 сЗдраве 3934 Ивана Иванова

Снимка: Булфото

Темите, касаещи пандемията и всичко свързано с нея като мерки, рестрикции, ваксинации, мерки, които да ограничават вируса, касае цялото общество. Такива разисквания, които са за деликатни и чувствителни теми, трябва да бъдат максимално публично. За решаването на избор по отношение на взето решение за тест, рестриркция, мерки, затова беше сформирана правителствена комисия. Аз като член на комисията бях изключително учуден, че представителите на Министерски съвет отказаха тя да бъде излъчена публично. Нещо, което не би следвало да бъде проблем, имайки предвид интереса по тази тема. Това коментира депутатът от ИТН проф. Андрей Чорбанов от парламентарната трибуна. 

Експертите в работната група за зелените сертификати приключиха заседанието си с разногласния, но не заради това нужни или ненужни са зелените сертификати, а заради излъчването на заседанието на живо в социалните мрежи от представителите на “Възраждане”. 

КРАЙ НА СРЕЩАТА: Експертите се изпокараха, но не за зелените сертификати (ВИДЕО)

Експертите в групата, поканени от Министерския съвет, обявиха, че заседанието е закрито за медии и поради това не трябва да се излъчва в социалните мрежи. От ответната страна отказаха да спрат излъчването, което доведе до прекратяване на заседанието още преди реално да е започнало.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!