София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

БСП: Логично е да запазим министерствата, с които в момента разполагаме

"Преговорният екип вчера работи до късно", посочи Атанас Зафиров от БСП
58 сПолитика 223

"Преговорният екип вчера работи до късно и в следствие на това беше сформиран краен документ, с който всички участници в преговорите се съгласихме, а това неминуемо е програмата за управление с хоризонт до края на годината. И мога да кажа, че в този финален документ всички спорни моменти са изчистени. Фактически документите са два - програмата на правителството и законодателната програма." Това заяви заместник-председателят на БСП и председател на парламентарната комисия по отбрана Атанас Зафиров в ефира на BG on AIR.

Зафиров коментира, че в програмата за управление има записани повече от 100 мерки, които до края на годината трябва да станат факт. "Съпътствано с промяна в законодателството, целяща от една страна изпълнение на заложените мерки и от друга въвеждане в изпълнение на Плана за възстановяване и устойчивост, така че средствата, които са заложени да влязат и да могат да бъдат ползвани по предназначение", добави той.

"По отношение на министерствата е важно да кажем, че в преамбюла на законодателната програма още като първа точка ние заложихме едно условие за функциониране на Народното събрание, което включва избор на председател на НС. И този избор трябва да стане до 22 юли. Оттам нататък следва избор на Министерски съвет. В нашия колективен орган дадохме много висока оценка за работата на министрите от БСП. Персонални разговори не са водени за лица и ресори. Мисля, че е логично да запазим тези министерства, с които в момента разполагаме", добави Зафиров за преговорите.

"Г-жа Корнелия Нинова се справи отлично с ролята си на вицепремиер и това по мнение на всички е едно от най-работещите министерства. Показват го и резултатите, които бяха постигнати в тази сфера. Амбициозна е и програмата, която сме заложили в сектор икономика, а за да бъде изпълнена трябва да имаме можещ министър", каза още депутатът от социалистическата партия и подчерта, че Корнелия Нинова напълно отговаря на тези условия.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!