София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Борислав Гуцанов: БСП предлага увеличение на минималната заплата

По думите му най-важно за социалистите е България да има силна икономика

„От БСП ще направим всичко, което е по силите ни, за да облекчим живота на всяко едно българско семейство. Смятаме, че пенсиите трябва да се вдигнат. Ще направим и всичко възможно да се увеличи минималната работна заплата или поне да има необлагаем минимум, за да бъде подпомогнато всяко едно българско семейство, защото положението в цялата страна е тежко.” Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП и председател на парламентарната Комисия по транспорт и съобщения Борислав Гуцанов по Nova News.

По думите му най-важно за социалистите е България да има силна икономика, която да тръгне по възможно най-бързия начин във възходяща посока. „Най-важното нещо за нас е България да има силна икономика и тя да тръгне по възможно най-бързия начин във възходяща линия. Ключът във всичко е икономиката – от там идват средствата, от които може да се вдигнат заплатите и пенсиите, както и всяко едно българско семейство да чувства сигурност, а не да искат да избягат в чужбина”, добави Гуцанов.

Членът на Изпълнителното бюро на БСП коментира и ситуацията с постоянно нарастващите цени на горивата, както и мерките, които социалистите предвиждат. „Все още сме в процес на обсъждане по кой точно вариант да се случи това, но нека оставим окончателното решение на изпълнителната власт. А ние като парламент и управляващо мнозинство имаме волята това да се случи”, подчерта социалистът.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!