София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Борис Бонев: 20 години хората чакат да кажат "Чао" на перфораторите и хартиените билети

Нашата цел е повече хора да преминават към абонаментните карти, уточни той
36 сОбщество 485

15-20 години хората чакат да кажат "Чао" на жълтите перфоратори, на хартиените билетчета. Това заяви общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев пред БНТ.

Нашата цел е повече хора да преминават към абонаментните карти, уточни той.

По думите му е имало разбиране от всички политически партии за едно важно нещо в новата тарифна политика - целта да се привлекат повече пътници в градския транспорт.

"По наша инициатива се случиха няколко съществени неща - вече имаме билети за време, 7-8 години работим за това", заяви Бонев.

Той разясни, че с новите билети за 30 и 60 минути ще можем да се прекачваме неограничен брой пъти в рамките на конкретния времеви интервал.

Тези билети са предвидени за хора, които сравнително по-рядко използват градски транспорт.

За студенти, ученици и пенсионери вече ще се предлагат годишни карти за градския транспорт, които ще бъдат на стойността на 10-месечни. Запазва се цената на годишната карта от 365 лв., има възможност и за разсрочено плащане на 3 вноски, каза Бонев.

Предстои новата тарифна политика да бъде гласувана на заседание на Столичния общински съвет на 21 юли и ако бъде приета, би трябвало да влезе в сила от началото на 2023 година.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!