София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Борел: Няма нужда да се „драматизира“ относно напрежението с Русия

“ЕС не следва примера на оттеглянето на САЩ”

На фона на призиви от САЩ за изтегляне на членовете на семейството на американски дипломати от Украйна, европейският дипломат Жозеп Борел обяви, че ЕС не следва този пример за изтеглянето на семействата на своите дипломати. Министрите на външните работи на блока ще обменят мнения по текущи дела в Брюксел, както и за ситуацията и отношенията с Индо-Тихоокеанския регион, Судан, Либия и Сирия. Първата среща за тази година ще бъде председателствана от върховния представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, който покани държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен да участва в срещата чрез видеоконферентна връзка и да проведе дискусии относно ситуацията със сигурността в Европа.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!