София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Близо 2 млрд. лв. ще бъдат инвестирани в дигитализация на образованието

Средствата са заложени в проекта на Програма "Образование" 2021 - 2027 г.
2 мОбразование 277 Николай Парашкевов

Близо 1,9 млрд. лв. ще бъдат инвестирани в модернизация и дигитализация на образованието, свързването му с пазара на труда и приобщаване на деца от уязвими групи към училище.

Средствата са заложени в проекта на Програма "Образование" 2021 - 2027 г., който беше одобрен от правителството, съобщават от Министерството на образованието. 

Планира се широко въвеждане на дигитално-образователно съдържание, повишаване на компютърните умения на педагогическите специалисти, учениците и родителите.

Една от целите е повишаване на интереси и подобряване на условията за докторски програми, свързани с потребностите на пазара на труда.

Ще се насърчава равният достъп на всички деца и ученици до качествено и приобщаващо образование като акцентът се поставя върху уязвимите групи. Целта е все по-малко деца да отпадат от училище.

Хора в неравностойно положение, от уязвими общности и непедагогически персонал ще бъдат подкрепяни да следват във висши училища.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!