София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

БЕЗ КОМПРОМИСИ: Австралия депортира Джокович и му забрани да влиза в страната за три години

Адвокатите на Джокович незабавно обжалваха последното решение
1 мСпортни 1002

Визата за Австралия на Новак Джокович беше анулирана от министъра на имиграцията Алекс Хоук „по причини за здраве и добър ред“ и сега е изправен пред депортация от страната само три дни преди началото на Australian Open.

Решението идва, след като 34-годишният сърбин успешно оспори предишния опит на Австралия да отмени визата му.

В изявление в петък Хоук каза: „Днес упражних правомощията си съгласно раздел 133C(3) от Закона за миграцията, за да отменя визата, притежавана от г-н Новак Джокович от съображения за здраве и добър ред, въз основа на това, че е била публично. интерес да го направя."

Той добави, че правителството „е твърдо ангажирано със защитата на границите на Австралия, особено във връзка с пандемията Covid-19“ и че е „внимателно обмислило“ случая Джокович.

Съгласно тази част от Закона за миграцията Джокович е изправен пред тригодишна забрана за влизане в Австралия, освен ако не може да посочи убедителни обстоятелства, които са в интерес на Австралия.

Адвокатите на Джокович незабавно обжалваха последното решение във Федералния съдебен район и семейния съд и на играча беше разрешено да продължи да тренира, докато делото се гледа този уикенд.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!