София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

БЕЗ КОМПРОМИСИ: Австралия депортира Джокович и му забрани да влиза в страната за три години

Адвокатите на Джокович незабавно обжалваха последното решение
1 мСпортни 821

Визата за Австралия на Новак Джокович беше анулирана от министъра на имиграцията Алекс Хоук „по причини за здраве и добър ред“ и сега е изправен пред депортация от страната само три дни преди началото на Australian Open.

Решението идва, след като 34-годишният сърбин успешно оспори предишния опит на Австралия да отмени визата му.

В изявление в петък Хоук каза: „Днес упражних правомощията си съгласно раздел 133C(3) от Закона за миграцията, за да отменя визата, притежавана от г-н Новак Джокович от съображения за здраве и добър ред, въз основа на това, че е била публично. интерес да го направя."

Той добави, че правителството „е твърдо ангажирано със защитата на границите на Австралия, особено във връзка с пандемията Covid-19“ и че е „внимателно обмислило“ случая Джокович.

Съгласно тази част от Закона за миграцията Джокович е изправен пред тригодишна забрана за влизане в Австралия, освен ако не може да посочи убедителни обстоятелства, които са в интерес на Австралия.

Адвокатите на Джокович незабавно обжалваха последното решение във Федералния съдебен район и семейния съд и на играча беше разрешено да продължи да тренира, докато делото се гледа този уикенд.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!