София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Балтов налита на бой на преподавател от Националната художествена академия (ВИДЕО)

Велико Маринчевски сподели видеото в социалните мрежи
3 мПолитика 2504 Ивана Иванова

Преподавателят в Националната художествена академия Велико Маринчевски публикува клип в социалната мрежа, с който се оплаква от депутатите от ГЕРБ Асен Балтов, Костадин Ангелов и Деница Сачева. Той е заснет след снощния вот на недоверие.

Маринчевски пресреща тримата депутати, които се изнасят от Народното събрание през градинката на Академията. По същото време пред Народното събрание имаше протест на привърженици на кабинета, а отзад – на тези от ДПС и „Възраждане“.

Ето какво пише Маринчевски:

Националната художествена академия - висшата автономна институция е скривалище и спасителен изход за бягащи от гражданите нагли депутати от ГЕРБ. Деница Сачева, Асен Балтов и Костадин Ангелов.

22 юни, 19:43 ч.

Среща с преподаватели в двора на Академията, зададен въпрос, нападение и извиване на ръка за отнемане на телефона, два опита за нанасяне на удари.

Преподаватели и студенти са затворени в ателиетата - без право да излизат на двора, за да се осигури безопасността и комфорта на лица с мутренско поведение.

Малко по-късно бях любезно и настоятелно информиран от двама полицаи, че ако не вляза в сградата веднага, ще бъда арестуван и отведен.

На 16 юни от двора на Академията бяха изведени депутатите Десислава Атанасова, Тома Биков, Томислав Дончев и други. Недостойни. Свидетелство на потресени колеги.

Не позволявайте на безочието отново да вземе връх!

Да, така говори един гневен преподавател и гражданин. Маршот Академията, бе!

Велико Маринчевски, Фейсбук

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!