София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Аврил Хейнс: Битката се превръща във война на изтощение

Владимир Путин се готви за дълга война в Украйна, заяви директорът на разузнаването на САЩ
20 сВойна 258 Николай Парашкевов

Владимир Путин се готви за дълга война в Украйна.

Това е оценката на разузнаването на Съединените щати. 

Дори да успее да превземе Донбас, Путин не планира да спре до там, казват американците. 

Сегашното развитие на бойните действия увеличава шанса Путин да прибегне до по-драстични мерки. 

За да постигне амбициозните си цели, Путин вероятно ще търси повод да въведе военно положение в Русия. 

Стратегията на руския президент залага на това, че западът ще се умори да помага на Украйна, казаха разузнавачите пред американския сенат.

"Путин вероятно разчита, че решимостта на Съединените щати и Европейския съюз ще отслабнат, след като се влоши ситуацията с недостига на храни, инфлацията и цените на енергията. Освен това, понеже и Русия и Украйна смятат, че могат да отбележат прогрес във военно отношение, не се вижда реалистичен път за преговори, поне в близко бъдеще. Битката, която се превръща във война на изтощение, става по-непредсказуема. Това се комбинира с несъответствието между амбициите на Путин и настоящите способности на руската армия да води конвенционална война. Така в близките месеци може да се придвижим към ескалация", каза Аврил Хейнс, директор на разузнаването на САЩ.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!