София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Атанасов: Трябва да се отнеме правото на прокуратурата да иска подслушване и следене

Най-важната задача остава борбата с корупция
4 мПолитика 680 Николай Трифонов

"Трябва да се направят много сериозни промени в начина за прилагане на специални разузнавателни средства. Трябва да се ограничи кръгът от органи, които имат право да заявяват искане за прилагане на специални разузнавателни средства. Антикорупционната комисия също има право да предлага СРС , а това е правен абсурд. Прокуратурата също има такова право и то трябва да се отнеме", заяви Атанас Атанасов, част от експертния състав на "Демократична България" по време на срещата тема "Вътрешна сигурност" за съставяне на правителство.

"Нужни са функционални и персонални промени за противопоставяне на това явление. Политически да бъде изведено това, че най-важната задача трябва да е борбата с корупцията чрез системни мерки във всички власти", коментира Атанасов. 

Както колегите си от останалите партии и той наблегна на проблема, че последните години са назначени лица, които са послушни от олигарси и хора с престъпни интереси.

От "Демократична България" също отбелязаха, че на студентите се предлага ниско ниво на образование, а някои от спецалностите дори не могат да се изучават.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!