София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Ансамбалът ни по художествена гимнастика няма да участва на Световното първенство

Причината е сериозна контузия на Лаура Траатс
49 сСпортни 460 Николай Парашкевов

Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика няма да участват на световното първенство, което ще се проведе в Япония.

Причината е сериозна контузия на Лаура Траатс.

Информацията беше потвърдена от Международната федерация по гимнастика и от българската централа.

Ето какво се казва в съобщението на БФХГ:

Българският ансамбъл няма да вземе участие на Световното първенство в Китакюшу (Япония) заради травма на Лаура Траатс!

Нашите момичета заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор! Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка.

Веднага е проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбор е невъзможно!

Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент!", написаха в официалната страница на БФХГ.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!