София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Американски сенатор: Нито цент за Украйна

"Правителството трябва да се занимава с вътрешната политика и инфлацията", заяви Пол Госар
14 сПолитика 5472 Николай Парашкевов

"Парите, които правителството на САЩ възнамерява да изпрати в подкрепа на Украйна, са загуба на пари на данъкоплатците", заяви в "Twitter" членът на Камарата на представителите на САЩ от Аризона Пол Госар.

"Миналата година Зеленски, като държавен служител, е спечелил 100 милиона долара. Как мислите, къде ще отиде по-голямата част от 40-те милиарда долара, предложени за Украйна? Не трябва да изпращаме нито цент", пише той.

Според политика президентът на САЩ Джо Байдън се стреми да започне прокси война с Русия, което ще бъде грешка за Америка с глобални последици.

"Правителството на Съединените щати трябва да се занимава с вътрешната си политика: с държавния дълг, инфлацията и имиграцията", подчерта Госар, обяснявайки решението си да гласува против помощта за Киев.

По-рано Камарата на представителите одобри допълнителен пакет от помощи за Украйна и изпрати законопроекта за гласуване в Сената.

В четвъртък сенаторът от Кентъки Ранд Пол попречи на горната камара на Конгреса на САЩ да приеме законопроект за отпускане на допълнителна помощ за Украйна в размер на рекордните близо 40 млрд. долара.

Според него при сегашните обстоятелства САЩ просто не могат да си позволят да играят ролята на световен жандармерия за сметка на бюджета си.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!