София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Ален Симеонов: Задържаха ме заради две жалби

Няма информация за задържани от мъжете, които искат среща с малолетни деца
19 сПравосъдие 488 Николай Парашкевов

От полицията потвърдиха, че 17-годишният Ален е бил задържан, съобщи NOVA.

Обвинението към момчето е за нанасяне на телесна повреда.

Сега предстои Софийската районна прокуратура да установи и реши дали това наистина е така.

„Задържаха ме вчера, вследствие на две жалби. Има двама души, които сме хванали, като само за единия сме публикували клип. Наясно съм кой е подал жалбата срещу мен”, обясни Ален.

Младежът уточни, че не се е стигало до физическа саморазправа с човека подал сигнала.

„Мисля, че той е бил финансиран от някого и това е целенасочено. Смятам, че е атака срещу нас - въпрос на интереси”, подчерта младежът.

Освен него, задържани още били момиче и момче.

„Същевременно, друго момче трябваше да бъде задържано, но не беше в София. Останахме в Първо РУ около 8-9 часа. Пуснаха ни вследствие на граждански протест. По двама полицаи ни взеха от домовете. Когато отидохме първо започна разпит. След това ни вкараха в ареста”, добави той.  

Ален каза, че е имало и втори разпит, който определи като нещо интересно - детска психоекспертиза по телефона.

„Разследващият полицай отвори телефона си, влезе във видео разговор с човек, който се представи за психолог, и започна да ни пита за ситуацията. С цел да определи дали сме психически стабилни, или не. Очевидно това не е психотест. Искаха да изкарат сведения, които преди не сме дали”, каза още той.

Групата на момчето вече е заловила 28 потенциални педофила:

„На мен не ми е известно някой от тях да е бил задържан, въпреки че сме подали сведения срещу може би почти всеки един”, обясни Ален, който завърши, че ще продължат с действията си.

Младежите са започнали да получават подкрепа от различни организации.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!