София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Акад. Николай Денков: Още няма точна дата за връщане на учениците в клас

Предстои доставка на тестове за образователната система

Не мога да кажа точна дата за връщане на учениците в клас, без да е избран изпълнителят на доставката на тестовете, без да е ясно каква ще е организацията, без да сме пресметнали времето, в което ще подготвим тези, които ще правят тестовете. Това заяви министърът на образованието акад. Николай Денков пред БГ Он Ер, съобщиха от МОН.

Министерството на образованието и науката ще проведе информационна кампания за тестването на учениците, след като стане ясен видът на щадящия тест, който ще се прилага, посочи той.

МОН ще използва всички налични информационни канали, за да обясни на родителите целия процес на изследване. Всеки един родител ще има възможност да види и да прочете листовката на продукта, допълни министърът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!