София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Адв. Лулчева: Прокуратурата не повдига обвинения, а преследва конкретни лица

Коментар на юриста пред ЕВРОДИКОФ
17 мПравосъдие 678 Ивана Иванова

Обвинението срещу Прокопиев и Дянков беше, че единият е подбудил другия на Тристранен съвет какво становище да предложат на Министерски съвет за приватизация за държавния дял в електроразпределителното дружество ЕВН. Това е предложението, което преди това със същото съдържание е направено от Бойко Борисов. Това коментира адв. Ина Лулчева пред "ЕВРОДИКОФ" на въпрос за делото срещу съиздателят на „Капитал“ и „Дневник“ Иво Прокопиев и бившите министри на финансите и енергетиката – Симеон Дянков и Трайчо Трайков.

"Изобщо по делото не е извършено престъпление от когото и да е било. И тогавашният министър на икономиката Емил Караниколов не трябва да бъде съден, защото и Агенцията за приватизация си е свършила работата. Не е тайна, че има публична война между Комисията за финансов наздор срещу определени медии, например Икономедия", каза още Лулчева.

"Ако си спомняте съдът на първата инстанция прочете оправдателна присъда и каза, че за едно от обвиненията, много ниско са били оценени акциите, тогава съдията каза, че за едно от обвиненията, че много ниско са оценени акциите, каза, че не може да умножават по 0 и да получаваш милиони", допълни юристът.

"Това, което важи и за делото за Прокопиев, Дянков, Трайков, то важи за всички дела, които спецпрокуратурата внесе в спецсъда, там няма нито едно осъдено лице от висшия ешелон. Прокуратурата не повдига обвинение за престъпления, когато има извършени, а преследва конкретни лица, за да демонстрира активност", каза още адв. Лулчева.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!